Топ 7 екозвичок, які очистять ваше життя від сміття

З кожним днем та роком наше життя обростає великою кількістю речей. Багато з них потрібних, а є й такі, які збирають пил або використовуються всього лише 1 раз.
І якщо провести вдома маленький експеримент – впродовж місяця не викидати сміття, то ви побачите скільки ж сміття ми генеруємо.
Звісно можна впадати у відчай та опускати руки, але краще шукати шляхи змін.
І одним з таких є формування екозвичок.
Cпочатку вони виглядають дивакувато та коли починаєш їх втілювати в життя, вони стають його невід’ємною частиною.

  1. Багаторазові торбинки.
    Щоразу в магазині ми використовуємо мінімум 15 поліетиленових пакетів. За 1 рік більше 500, а за 20 років – 10 000!!! І всі ці пакети живуть в пакеті з пакетами, який займає на кухні багато місця і через який часто виникають сварки.
    І про все це можна забути, використовуючи текстильні торбинки. Вони не лише економлять місце в шуфляді, але й служать роками!
  2. Тканинні сумки для покупок.
    Я вже й забула, як виглядають ті чорні пакети boss, бо років з 15 вже користуємось виключно великими шоперами для покупок.
  3. Пляшка для води.
    Воду ми зазвичай купуємо в пластикових пляшках. І використовуємо  пляшку лише 1 раз. Економніше та екологічніше купити 1 пляшку (металеву або багаторазову пластикову) і використовувати її щоденно. При цьому ми формуємо звичку постійно пити воду.
  1. Без упаковки.
    Під час покупок обирайте товари без упаковки. Якщо не має такої можливості, тоді купуйте продукти в упаковці, яку можна потім легко здати в пункт прийому та переробити
  2. Люфа замість синтетичної губки
    Люфа – ідеальна природня губка, яку ще й можна виростити самостійно. А якщо не має часу на домашні експерименти, то рекомендую придбати. Чим ця губка відрізняється від інших? Вона компостується. Тобто після використання її можна викинути разом з органікою і за короткий проміжок часу вона розкладеться.
  1. Бамбукова зубна щітка
    По вартості вона не відрізняється від пластикової, а ось по екологічності випереджає в рази. Бамбукову зубні щітку можна також компостувати разом з органікою.
  1. Екотрубочки для напоїв
    Напої з трубочками – це та незрозуміла мода, яка домінує в більшості закладів харчування. А насправді напої легко можна пити без трубочки. А якщо вже дуже хочеться, то вартує використовувати багаторазові – металеві, скляні, бамбукові, картонні і тд.
    З цими простими екозвичками ваше життя точно набере нових обертів свободи!
    Пам’ятайте, для формування звички потрібно щонайменше 3 тижні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *