Рукавиці одноразового використання – оманлива брехня чи порятунок?

rukavyczi-odnorazovogo-vykorystannya

Сьогодні в селі вздовж дороги бачили маски і рукавички одноразові.., скільки ж їх тепер ось так викинуто і вивезено на сміттєзвалище?
Все частіше в супермаркеті і на вулиці можна побачити людей в гумових рукавицях одноразового використання. Люди цими рукавичками і за візок тримаються, і на касі розраховуються, і в кишеню за рештою лізуть..

Чи насправді це порятунок від вірусу?
Матеріал (вініл, латекс, нітрил), з якого зроблені ці рукавиці – пористий. І чим довше їх носити, тим імовірніше збудники хвороб проникнуть крізь рукавиці на руки.
А так як вартість 1 пари рукавичок 7-20 грн, то люди ще й повторно використовують. Схожа ситуація, як з одноразовими масками. Багато не накупиш, бо дорого, а носити хочеться, бо наче ж захищає.

Та насправді, при тривалому та повторному використанні рукавичок різко зростає ризик  зараження. Адже у гумових рукавицях рука швидко починає пітніти. А тепле, вологе середовище є ідеальним для різного роду бактерій і вірусів.

Тому найкращим захистом є використання антисептику, ретельне миття рук з усіх боків упродовж 20-30 секунд, тримання дистанції на людях і, по можливості, залишатися вдома.

А якщо ви вже використовуєте одноразові, то подумайте про їхню утилізацію, бо медичні відходи від населення на сьогоднішній день в Україні не збираються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *