Як легко розпочати процес сортування?

– Я так давно хочу і все не можу наважитись, порадьте як почати сортувати вдома?, – запиталась на останньому тренінгу одна з учасниць.
Точно не рекомендую перевертати своє життя з ніг на голову і не ставати за 1 день Беа Джонсон. Бо дуже швидко розчаруєтесь і втратите бажання рухатись далі.
Тому все поступово і з величезною любов’ю)

  1. Аналізуємо своє сміття.
    Можна висипати все своє сміття на підлогу і відсортувати його. Але не кожна нормальна людина таке буде чудити. Тому краще на тиждень поставте на кухні ще одну ємкість або відро для мокрих відходів. Зазвичай це органічні відходи або щось зовсім брудне.
    В іншому відрі збирайте всі сухі відходи, – скло, папір, пластик, метал, тетра-пак. І коли відра наповняться, тоді все з сухого контейнеру можете висипати на підлогу та аналізувати сміття, відходи.
    Звертайте увагу не лише на об’єм, але й на упаковку. Подивіться, що з одноразового упакування ви можете замінити на багаторазове.
    Коли ви все це зробили, записали, тоді збираєтесь на прогулянку.
  2. Пошук пунктів збору.
    Ви можете подивитись на сайтах, де знаходиться найбижчий до вас пункт прийому всторсировини або станція сортування. Та не завжди ці дані будуть достовірними. Тому вартує пройтись по “району” і знайти найближчі пункти біля вас.
  3. Наводимо фокус.

Коли знайшли найближчий пункт прийому, тоді йдіть в розвідку. Дізнайтеся, які ж там правила сортування і яку сировину приймають, в який час.

4. Стартуйте.
Починайте сортування з однієї позиції. Коли відчуєте насолоду від процесу, переходьте до наступного кроку.

  1. Хваліть себе.

Ми більше звикли в собі шукати недоліки та критикувати, але тут просто знайте, ви вже герой/ня! Ви не сидите на дивані і не говорите, як все кепсько, ви вже дієте!

Діліться своїм досвідом і надихайте інших)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *