З чого розпочати процес сортування в дома і не розчаруватись після першого тижня?

Весь світ сортуює і я буду!
З такими гучними закликами можна поставити на маленькій кухні 5 великих контейнерів і раз і назавжди відбити охоту в себе та рідних до цього творчого процесу.

Тому, поділюся з вами лайфхаками успішного сортування:

1. Знайти пункт прийому вторсировини або станцію сортування або дізнатись графік руху екобуса та інших мобільних станцій у вашому місті. Карту пунктів прикріпляю нижче.

2. Дізнатися який вид сировини, в якому об’ємі та стані приймають. Тобто максимально виписати, сфотографувати і дізнатися правила сортування. Для чого це робити? Бо в кожного свої правила і норми.

3. Відповідно до цих правил вирішіть, який вид відходів ви будете сортувати. З досвіду скажу, що краще розпочинати з чогось одного, а потім додати секції сортування.

4. Контейнер для сортування ви можете обрати на свій смак, фінансові можливості та об’єми кухні. На сьогодні вибір їх достатньо великий. Якщо не знаєте який обрати, пишіть під постом, поділюсь контактами.

5. Для того, щоб у вашій квартирі не з’являвся неприємний запах, то рекомендую пляшки від молочних продуктів, сполоснути водою.

6. Щоб у вашому контейнері було достатньо місяця для того, щоб помістити всю відсортовану сировину, то максимально зменшуйте її в об’ємі.

7. Для того, щоб в сім’ї не виникало непорозумінь, обговоріть і пропишіть правила сортування в вашому домі.

8. З часом розширюйте свою зону комфорту і сортуйте інші види вторсировини.

9. Обов’язково діліться досвідом та власними відкриттями з тими, хто поруч з вами. Бо саме для них ви можете стати натхненником та провідником знань.

Куди здавати відсортовану сировину:
https://www.epochtimes.com.ua/maps/recycle
https://ecomapa.gov.ua/?layer=punkti
https://www.vtorma.ua/ua/poslugi/punkti-prijomu-vtorsirovini-adresi-shho-prijmayemo-shho-mozhna-zdati/
Станція сортування Україна без сміття (Київ)
Зелена Коробка (Львів)

Більше про організації та пункти прийому в наступному пості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *